Varkentjesmoddertaart

Hierbij mijn variant van de varkentjesmoddertaart! 

Mijn ingrediënten heb ik gewoon bij de supermarkt gehaald en om kosten te besparen gebruik ik veel eigen merk producten, maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om producten van dr. Oetker te pakken.

  • Mix voor biscuit bodem (goed kijken of er nog eieren en/of melk toegevoegd moet worden)
  • Botercrème (kijk hier ook even wat je nog moet toevoegen)
  • 200 gram melk chocolade
  • 250 gram slagroom
  • Aardbeienjam
  • Aardbeien uit blik
  • 3 Fivepack KitKat
  • 250 gram marsepein

Zorg dat je bij het maken van de taart dit doet op een groot bord of onder bodem waarmee je de taart makkelijk in de koelkast kan zetten.

De taart wordt namelijk best zwaar aan het einde!

Maak de biscuit volgens aanwijzing op de verpakking. Ik heb de biscuitbodem een dag van te voren gemaakt, zo had ik wat winst op de tijd en wist ik zeker dat de bodem goed was afgekoeld. Zorg dat de biscuit bodem goed is afgekoeld voordat je er verder mee gaat werken.

Maak de varkentjes van marsepein. Zoals op de afbeelding te zien hebben wij gekozen voor verschillende poses van de varkentjes. Het varkentje die op zijn rug ligt hebben wij in delen gemaakt en ook apart er in gelegd. Omdat wij marsepein over hadden hebben we ook een creatie gemaakt van de gelegenheid.

Breek de chocoladereep in blokjes. Doe de slagroom in de pan en zet’m op laag vuur. Zorg dat de slagroom net niet gaat koken en blijf ondertussen goed roeren. Zet het vuur uit als de slagroom net niet aan het kookpunt zit, roer de blokjes chocolade door de slagroom heen tot er een gladde massa ontstaat. Laat het afkoelen en dik worden.

Maak de botercrème klaar zoals op de verpakking staat.

Snij de biscuit (afgekoeld dus!) in 1 of 2 lagen. Dit is afhankelijk van de dikte van de biscuit en of je meerdere lagen wil hebben. Smeer op de onderste laag van de biscuitbodem een laag botercrème, de jam en leg daarop de aardbeien, ruimte tussen de aardbeien kan je opvullen met jam of botercrème. Leg de volgende biscuit bodem op vulling en ga zo door (afhankelijk dus uit hoeveel lagen jouw taart gaat bestaan).

Nu heb je een grote basis van jouw taart al. Smeer de zijkanten van je taart in met botercrème. Je kan er ook voor kiezen om de chocolade mengsel ervoor te gebruiken. Mijn voorkeur heeft echter de botercrème.

Breek de KitKats op de breuk strepen, doe dit met liefde want anders breek de kitkat door midden. Plak de kitkats tegen de botercrème aan de zijkant van de taart.

Tip: het kan zijn dat de KitKats moeilijk blijven zitten, plak deze dan eerst een beetje schuin tegen de taart aan. Als straks het lintje erom heen zit kan je hem netjes recht hangen. 

Nu mag je het lintje netjes rondom de taart strikken. Zit hij goed? Staan alle KitKats recht? Dan kunnen we verder.

Kijk goed even of je chocolademengsel een vla dikte heeft, anders loopt het straks tussen je KitKatrand door. Giet het chocolademengsel op de taart. Leg de varkentjes netjes in het mengsel.

Nog een uurtje in de koelkast en je kan hem serveren…

Ik had een ontzettend leuk feestje en de taart viel goed in de smaak, hopelijk bij jou ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.