De ‘biohippie’

Hebben jullie ooit gehoord van de ‘biohippie’? Betekenis van de biohippie kan je vast wel raden. Via via hoorde ik deze term vallen en we moesten er allemaal goed om lachen. Maar wat is een biohippie? En waarom is ‘bio’ tegenwoordig zo hip?

De klimaatmars, alle politieke discussies rondom klimaat, de dieselauto’s die moeten verdwijnen, duurzame materialen gebruiken. Zo een aantal punten opgenoemd die in het nieuws komen, waar wijzelf niet mee bezig zijn. Of dat we denken, dat is werk van een ‘biohippie’. Tenminste zo dacht ik er altijd over.

Maar nu begint die ‘biohippie’ wel veel gelijk te krijgen, mensen. Moeten we het alleen maar afschuiven naar onze volgende generatie? Of moeten wijzelf nu al op komen voor de klimaat? Want is het echt zo verkeerd om als ‘biohippie’ door het leven te gaan?

Natuurlijk kunnen wij alleen niet het verschil gaan maken voor de wereld. Tenzij we over een ‘wij’ spreken, met alle mensen, politiek (moeten ze allemaal wel op een lijn zitten), al die fabrieken, gewoon iedereen, als we nou allemaal eens naar elkaar en de natuur luisteren. En wij gaan gewoon allemaal de ‘biohippie’ uithangen, is het probleem dan opgelost?

Wat zegt de Bijbel over dit onderwerp? Want hoe actueel dit onderwerp is, in de Bijbel staat hoe we met de natuur moeten omgaan. In Genesis 1:28 staat dat de mens mag heersen over de aarde. Betekenis van heersen in deze tekst; dat we er verantwoordelijkheid voor hebben en op een goede manier met de aarde moeten omgaan. Ook in het Nieuwe Testament staat een mooi stuk: Matheus 25:19 ‘Na lange tijd keerde de heer van die dienaren terug en vroeg hun rekenschap.’ Dat is een tekst uit een gelijkenis over de talenten. Jezus legt hier uit dat je rekenschap moet afleggen van de dingen die je in beheer hebt gekregen. Misschien toch goed om hier over na te denken!

De natuur, locatie: Cochem, Duitsland.

Of ik een ‘biohippie’ ben? Nee, absoluut niet. Ik moet zeggen dat ik er veel moeite mee heb, om die fairtrade en duurzame producten te kopen. Want, oei dat raakt best wel in de portemonnee. Een dagje vegetarisch eten vind ik niet eens zo erg, maar de volgende dag trek ik gerust twee blikken knakworsten open. Of ik zelf iets hiermee ga doen? Ja, ik hoop het. Ook de producten in de webshop wil ik zo duurzaam mogelijk, maar ook betaalbaar hebben. Dus in de toekomst gaan jullie nog wat duurzame, betaalbare producten van mij tegenkomen! Heb je de growcards in mijn webshop al gezien? Die zijn ook goed voor het milieu en je wordt er blij van!

Wat jij zo kan doen voor het milieu? Denk aan minder lang douchen (scheelt ook weer geld), een dagje zonder vlees, niet die plofkip maar dat duurzame goedgekeurde vlees kopen, enz.

Heb jij zelf nog idee├źn? Laat het gerust een berichtje achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.